„Комплексен подход към лечението на целулита“

Целулитът  e естетичен проблем, който вече много години тревожи ума на прекрасния пол. Под целулит се разбира изменение структурата на мастната тъкан, поради което повърхността на  кожата става вълниста и с ямки, поради което е известна като „портокалова кожа“. Специалистите предпочитат да не използват термина „целулит“ , а наричат това явление „липодистрофия“ или „липосклероза“. В повечето случаи целулита не зависи от възрастта, той може да се появи както на 20 години, така и да започне да се проявява на 40.

Съществуват огромно количество методи, помагащи да се отстрани целулита. Не бива да се очакват чудеса само от широко рекламираните кремове и серуми, те само подобряват тонуса на кожата, временно я стягат, поради което скриват проявлението на целулита. За да се постигне траен резултат е необходим изцяло комплексен подход и помощ от квалифициран специалист-масажист.

Незаменима и най-ефективна част в борбата с дадения проблем е професионалния антицелулитен масаж. Това е много ефективен метод, който действително позволява забележимо да се подобри състоянието на кожата. При промяна начина на живот резултата от масажа е дълговременен и устойчив. Благодарение на грамотно направеният масаж е възможно за много кратко време да се елиминара даденият естетически проблем, а ефектът може да бъде забелязан даже и след 1 сеанс /в зависимост от стадия на целулита.

А какво се разбира под добър антицелулитен масаж?

Защо нашият семинар се казва „Комплексен подход към лечението на целулита“?

Всъщност човешкият организъм е единна и сложна система. Проблем в която и да е от неговите системи неминуемо води след себе си проблеми в други взаимосвързани области.

„Човекът е единно цяло“ – този постулат е издигнал през 1892 г. Андрю Тейлър Стил.

Ние следваме този принцип в нашите семинари, и на проблема с целулита гледаме като на нарушение в организма като цяло.

Ние не въздействаме локално на даден участък, поразен от целулита, а оказваме оздравяващ ефект върху целият организъм.

ПЛАН НА СЕМИНАРА :

  1. Остеопатични техники на работа с централната нервна система
  2. Работа със сензорната нервна система
  3. Работа с шевовeте на черепа / за освобождаване на компресията на блуждаещия нерв/
  4. Работа с гръдната диафрагма
  5. Работа с тазовата диафрагма
  6. Мануална работа с таза и кръста
  7. Лимфодренаж
  8. Антицелулитен комплекс /работа в положение легнал по корем/
  9. Бинтоване
  10. Съвети към пациента за домашна грижа.

Продължителност на семинара 2 дена.

Красота чрез Здраве!