Светлана Поченкова

КОМПЛЕКСЕН ПОДХОД КЪМ ЛЕЧЕНИЕТО НА ЦЕЛУЛИТА

Светлана Владимировна Поченкова е ректор и основател на „Института по Естетична Медицина“ в гр.Москва. Дълго време се е обучавала и практикувала в Китай, Полша и Франция. С получените знания и опит прави успешна кариера в рефлексо- и мануалните терапии и остеопатията, на които е посветила 20 години от живота си.

Някой от първи ученици, вече са преподаватели и лектори както в същия институт така и в други. За обучения с нови технологии се привличат известни специалисти от различни страни. Обученията са във вид на семинари и практически занятия със сертифицирани и утвърдени програми. Това позволява да се издават дипломи, с които курсистите могат да прилагат получените знания, законно и не по-маловажно да помагат на хората.

В „Института по Естетична медицина“ се практикуват и преподават различни техники, които Светлана Поченкова е подбрала за дългите години от своята работа. Това преди всичко са : висцерална терапия, постизометрическа релаксация на мускулите, масаж Гуаша и гирудотерапия. Тези техники имат минимално количество противопоказания, и при това оказват не само естетическо въздействие и повишават тонуса на организма, но имат и ярко изразен лечебен ефект, особено когато се прилагат комплексно. Поради това, много от курсистите, които са посетили един семинар се връщат отново, за да изучат и други техники. Именно от такива хора израстват специалисти можещи да диагностицират проблема на пациентите си, и имащи голям инструментариум за комплексно оздравяващо въздействие. Институтът се казва „Институт по Естетична медицина“, защото основната идея е пациентите и клиентите да бъдат водени към естетическо съвършенство чрез оздравяване и възстановяване на нормалната работа на всички функции на организма. Само здравият човек може да бъде истински красив!

Поради огромния интерес към преподавателския опит и знания в института на Светлана Поченкова са открити много филиали в други градове – Казан, Новосибирск, Краснодар,а сега и в България в гр. Варна,  като съвместна работа заедно с Център за професионално обучение към „Аура-Л“ ООД – училище по козметика на Лилия Паскова. Убедени сме, че списъкът няма да се ограничи само с тези градове. Вратите на „Института по Естетична медицина“ са отворени за всички желаещи да се учат и да усъвършенстват своето майсторство. Тепърва предстоят интересните семинари!!!